16.4.2011 LUČENEC CUP OF SLOVAKIA 2011

17.04.2011 18:08

LUČENEC CUP OF SLOVAKIA 2011 pre kategórie F1A, F1B a F1C

takto znie názov súťaže kde sme sa zúčastnili a neobstáli sme veru zle, ale prejdime si to postupne celé od začiatku.

Sobota skoro ráno o 03 00 vstávame, nedá sa nič robiť dohodli sme sa že to bude tak. Nakladáme ďalších členov posádky nášho auta a už sme komplet.

Šimon a Števo Potocký ,Kamil ,Samuel a Vilam Birknerovci. Vyrážame z Prešova o 04 00 hod smer Bolkovce pri Lučenci. Moja predtucha že budeme na letisku prvý sa potvrdila a tak sme mali čas zalietnúť modely spolu s ďalšími Prešovčanmi  Mišom, Mirom a Danielom Dorkovcami a Dušanom Mackom.

Postupne prichádzajú ďalší súťažiaci z celej európy, kedže je to súťaž Svetového pohára. Medzi nimi je aj posádka tretieho auta z východu v ktorom prišli Milan Minárik, Jozef Kešelák, Miro Pitlanič, Gabo Hudák a Kamil Baran.

Po určení miesta na parkovanie áut a miesta štartovísk, sa opäť konajú Lučenecké manévre a celý cirkus sa sťahuje na druhú stranu letiska lebo vietor sa rozhodol že takto sa mu bude lepšie fúkať. Všetci teda balíme, ideme a znova rozbaľujeme svoje veci nevyhnutné k tejto zábave.

Po chvíli už začína samotné súťaženie, na 8 štartoviskách sa budeme presúvať celý deň.Prvé kolá začínajú ešte dá sa povedať v rannom chlade, ale v miernom vetre ktorý nás až na pár okamihov sprevádzal celý deň. Dá sa povedať že prvé dve kolá preverili kvalitu modelov a aj pretekárov čo je vidno na výsledkoch. S postupom času sa otepľuje, prevláda termické počasie a tak o maxá  nieje núdza v celom súťažnom poli. Po obede sa nám vietor začal trochu točiť, a s príchodom väčšej oblačnosti sa súťaž trošku zdramatizovala a znova preverila každého jedného súťažiaceho.

Sedem kôl určilo kto postupuje do rozlietavania a tak sa pomaly začíname baliť a ideme pozrieť na finalistov ako im to poletí. Jedno rozlietavanie ale nestačí a tak čakáme ešte na posledné, ktoré určí víťazov v jednotlivých kategóriach. Podarilo sa a už za pološera sa dozvedáme výsledky a organizátor vyhlasuje troch najúspešnejších v kategóriach F1A, F1A Junior , F1B a F1C.

Nás  najviac teší výsledok v kategórií F1A Junior kde bolo poradie následovné

1. Beták Matej- Trenčianska Turná

2. Birkner Samuel - Prešov

3. Zachara Samuel -Trenčianska Turná

4. Potocký Šimon - Prešov

mládenci sa tešili že dostanú poháre, ale  kategória JUNIOR asi nieje zaujímavá, lebo pohár dostáva len prvý. je to zaujímave ako dokážeme motivovať mládež k ďalšiemu súťaženiu, pripomína mi to jeden vtip, nauč sa hrať na husliach a keď už budeš vedieť tak ti ich kúpim.

Tak dúfam že deti rýchlo zabúdajú, a my po odovzdaní pohárov pre prvých troch v každej kategórii pre seniorov, odchádzame z letiska príjemne unavení smer domov už za tmy a tešíme sa na ďalšiu súťaž F1A.

Kamil Birkner

Foto a video následuje:

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.