20. - 22.5.2011 Svetový Pohár F1A Všechov

30.05.2011 10:47

V termíne 20.-22.5.2011 sme sa zúčastnili ďalšej súťaže Svetového Pohára F1A ktorá sa konala vo Všechove, pri Tábore v Českej republike.

Náš tým tvorili  piloti Samuel Birkner, Viliam Birkner, Šimon Potocký, Štefan Potocký a ja Kamil Birkner ako helper a vodič.

Kedže týždeň pred súťažou bolo u nás doma krásne letné počasie, nikoho z nás nenapadlo počítať s nejakým nepriaznivým počasím, tak až cca 80km pre Táborom keď nás ako česi vravia stretol pořádnej slejvák, sme si spomenuli že gumáky ostali doma. Tieto obavy ešte vzrástli po príchode do kempu Knížecí rybník, kde sme sledovali poriadnú búrku aj s krupobitím. V sobotu ráno to ale nevyzeralo až tak strašne ale mokro predsa len bolo a slniečko nesvietilo až tak aby sme nemuseli ľutovať  že tie čižmy ostali doma. Našťastie sa oblačnosť rýchlo rozpadávala a tak už okolo desiatej hodiny bolo letisko suché. V priebehu dňa sa vietor často menil, čo nám prinieslo kopu presunov okolo štartovísk. Keď sme natiahli šnuru na východ a o 2 minúty už fúkal západ bolo o srandu postarané.  V našej kategórii bolo 88 pretekárov  a tak si viete predstaviť ako to pri takých zmenách vetra vyzeralo keď sa na 15tich štartoviskách premiestňovali šnúry tých čo išli na štart a ešte spústa šnúr čo bola pripravená na zemi, no hotový tkáčsky stroj. Našej partii sa darilo celkom dobre ale nakoniec po 7 kolách išiel do FLY OFF len Samo Birkner. Maxo bolo stanovené na 5 minút a tak kedže už bol podvečerný chlad a oblačnosť sa znova zväčšila, stačilo jedno rozlietavanie na určenie konečného poradia tejto súťaže. Samuel skončil nakoniec na 5.mieste v junioroch ( 23 v absolútnom poradí), a my sme unavení a ubehaní išli späť do kempu celkom spokojní , tešiac sa na teplú sprchu.

Výsledková listina a foto následuje:

F1A.pdf (142,3 kB)

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2011 Všetky práva vyhradené.